Lady Trio Dame Blanche

Het Lady Trio ‘Dame Blanche’ is een salon-ensemble dat zich duidelijk onderscheidt van ieder ander trio in dit genre. Zeker omdat Renée, viool speelt en ter afwisseling graag gehoorde evergreens zingt, zoals ‘Bèsamé Mucho’, ‘Les Vieux Amants’, ‘Fly me to the Moon’ en nog vele andere prachtige ballads. Deze songs zijn allemaal speciaal voor het trio gearrangeerd. Ook zijn de drie musici in staat akoestische operettemelodieën op smaakvolle wijze instrumentaal ten gehore te brengen. Zij spelen passievol tango's, zigeuner- en dansmuziek. Natuurlijk worden de veelgevraagde salonstukken uit de twintiger jaren niet vergeten, zoals ‘Liebesleid’, ‘Salut d'amour’, ‘Humoresque’ en ‘Kleiner Wiener March.’

Repertoire

De songs zijn speciaal voor Lady Trio “Dame Blanche” gearrangeerd. Dit maakt dat het trio een zeer divers repertoire ten gehore kan brengen, zoals prachtige akoestische instrumentale operettemelodieën, tango- en zigeunerdansmuziek en natuurlijk de nog altijd geliefde salonstukken uit de twintiger jaren, zoals "Liebesleid", "Salut d'amour", "Humoresque" en "Kleiner Wiener March".

Celliste Anne verzorgt daarbij het intermezzo tijdens een optreden van het Lady Trio “Dame Blanche”. Door middel van een muzikaal spel of het voordragen van gedichten en verhalen verzorgt Anne de muzikale versiering van de avond.

Over de muzikanten

Zij hebben hun studie voltooid aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Anne, de celliste, speelde voorheen in, Het orkest van het Oosten. Nu samen gevoegd met het Gelders orkest heet het PHION. Orkest van Gelderland en Overijssel. Ze kan voor een intermezzo zorgen tijdens een optreden van het Lady Trio "Dame Blanche". Ze doet dit door een muzikaal spel te spelen, of door spannende gedichten en verhalen op geestige wijze voor te dragen met muzikale versiering. De pianiste, in het trio, was Rosetty, de zus van Renée. Sinds zij andere bezigheden heeft gekregen spelen Renée en Anne alleen nog met ambulante pianistes. Deze dames hebben allen een conservatorium achtergrond. Renée, was tot 2005 violiste in het Radio Symfonie Orkest onder leiding van Hans Vonk. Doordat de regering de subsidie voor dit orkest stopte is zij daarna verder gegaan als violiste in de Radio Kamer Filharmonie met vaste gast dirigent Jaap van Zweden. Op dit moment remplaceert Renée in verschillende orkesten en heeft zij tevens een lespraktijk viool/piano te Vlagtwedde waar zij ook woont. Zij is verbonden aan de Kunstenschool ZO Groningen.